×

SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #6 FOCUSEAZA-TE PE POZITIV SI REPETA-L DES

16 Aug 2023 11:22 | Mental Coaching | 3354 Vizualizari
SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #6 FOCUSEAZA-TE PE POZITIV SI REPETA-L DES

Seria 10 sfaturi pentru parintii de copil sportiv continua cu sfatul 6 - FOCUSEAZA-TE PE POZITIV SI REPETA L DES

Cand am intrat pentru prima data in acest domeniu si am invatat despre cat de multa influenta avem noi, ca parinti, asupra copiilor nostri, am avut un moment de "uh oh".

Mi-am amintit de propriile mele experiențe ca un copil și tânăr sportiv și ceea ce a rămas în mintea mea a fost faptul că mama mea îmi spunea mereu: "Poți realiza orice îți dorești dacă te concentrezi asupra acestui lucru. Am încredere în tine." Încă îmi aud vocea ei în cap.

A fost mama mea un părinte perfect? Absolut nu, dar ea a pus multă energie în a ma învăța acea lecție importantă care a fost mereu peste orice altceva ce ar fi putut să facă care nu era așa grozav în calitate de părinte. Aceeasi afirmatie motivationala o folosesc mereu cu copilul meu sportive de acasa. Chiar si acum peste ani are o putere foarte mare. Te voi încuraja să ai si tu o "temă" sau o idee în care să pui mult accent pentru copilul tău, care să fie cu adevărat motivationala și să se potrivească cu valorile familiei voastre.

Ideea principală este să fii consecvent cu un mesaj pozitiv. Iti recomand să aduci această temă în discuție în orice moment cu copilul tău, fără permisiune, adesea și peste tot. Chiar dacă își da ochii peste cap când o menționezi pentru a 100-a oară.

Vei face greșeli ca părinte. Acceptă asta și continuă să îți pregătești copilul pentru acest joc al vieții, aducând mereu îndrumarea ta înapoi la mesajul puternic și pozitiv în care crezi.


Poți să împrumuți motivatia mea sau să găsești una proprie. Când copilul tău îți reflectă această afirmație sau valoare înapoi în cuvintele sau acțiunile lui, asigură-te ca observi asta.

Spune-i cât de mândru ești și cât de bine te face să te simți să o vezi trăind acea valoare.

Fii creativ în a găsi modalități de a-l ajuta să gândească pozitiv și să se concentreze. Copiii pot învăța obiceiul de a se concentra pe aspectele pozitive, iar tu ești persoana potrivită să le arăți cum să facă asta.

Vrei sa fii parintele suprem de copil sportiv? Manualul Parintelui Suprem este creat special pentru tine, pentru a-ti veni in ajutor cand vine vorba despre copilul tau sportiv si emotiile si obstacolele pe care le intalneste pe drumul sau catre performanta.

Cu ajutorul acestui manual, te voi ghida printr-un proces pas cu pas, pentru a-i ajuta pe micii sportivi, pentru a le creste performantele si pentru a deveni Parintele Suprem, un parinte care stie cel mai bine ce sa faca atunci cand micul sportiv este trist, suparat, frustrat, tensionat, ingrijorat, are performante slabe, este perfectionist sau isi pune bete in roate.

Gasesti Manualul Parintelui Suprem de Copil Sportiv AICI.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si