×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

S-ar putea sa iti placa si

SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #4 VORBESTE ONEST SI REALIST
09 Aug 2023 12:15 | Mental Coaching
SFATUL 4 - VORBESTE ONEST SI REALIST Atunci când oferi sfaturi, cred cu tărie că ar trebui să îi oferi sportivului tau perspectiva ta reală și să nu îndulcești lucrurile. Am lucrat cu copii de doar 8 ani și crede-mă, ei POT să facă fa...
Cromoterapia: puterea vindecatoare a culorilor si luminii
08 Aug 2017 13:09 | Mental Coaching
In ultima vreme, viata mi-a fost umpluta de culoare. O multime de culori, de toate intensitatile, peste tot unde ma uit vad culori.Cu cat vad mai multe culori in timp ce ma plimb pe afara sau practic meditatia in mers, cu atat ma simt mai energizata....
Cum afli daca tanarul tau sportiv este suprasolicitat si depasit de situatie (athletic burnout)?
05 May 2022 12:44 | Mental Coaching
Cum afli daca tanarul tau sportiv este suprasolicitat sau depasit de situatie? Cum descoperi ceea ce se numeste ...
Tinerii sportivi au nevoie de aceste rutine mentale
15 Dec 2023 14:16 | Mental Coaching
Când antrenorii sunt negativi sau condescendenți cu jucătorii lor sau când părinții se ceartă cu arbitrii, sporturile pentru tineri pot deveni toxice pentru tinerii atleți. Acest lucru poate duce la anxietate, depresie ș...
8 Remedii Naturale Impotriva Ridurilor
07 Aug 2014 16:35 | Mental Coaching
Majoritatea tratamentelor naturale antiriduri se bazeaza pe antioxidanti si emolienti. Antioxidantii sunt substante care anihileaza radicalii liberi, moleculele inalt reactive de oxigen care sunt vinovate de deteriorarea oxidativa. Emolientii previn ...
Ce este GRIT in sportul de performanta si cum sa ti-l formezi?
09 Nov 2021 13:58 | Mental Coaching
STIATI CA? ... Cercetatorii spun ca "talentul" NU este cel mai important indicator al succesului in sport? Ei spun ca GRIT este mult mai important decat talentul. GRIT este curajul si puterea de a te tine de ceva, de a persevera in ceva ...