×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

S-ar putea sa iti placa si

7 motive pentru care ai nevoie de YOGA in viata ta
31 Mar 2017 11:06 | Mental Coaching
Te-ai intrebat vreodata cat de benefica poate fi yoga? Eu cred ca toata lumea, de la mic la mare, ar trebui sa o practice. Daca urmaresti de mult timp blogul meu, probabil ca ai regasit nenumarate articole pe subiectul asta. Cert este ca, yoga este u...
4 Obiceiuri ale unei familii fericite
28 Feb 2017 12:41 | Mental Coaching
Toate familiile sunt ocupate – fiecare familie este ocupata in felul sau. Exista o multime de lucruri care ne solicita atentia ca familie – prieteni, hobby-uri, constrangeri laterale, social media, angajamentele cu un client, etc.Este extrem de u...
Cum sa gestionezi o relatie cu un antrenor dificil
23 Oct 2018 07:02 | Mental Coaching
Aud des de la sportivi ca au antrenori pe care nu-i plac sau care nu-i plac pe ei. Oricare varianta ar fi, cert este ca acest lucru influenteaza intr-un sens pozitiv sau negativ performanta unui tanar sportiv.Asta inseamna ca este necesar ca tanarul ...
SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #3 OFERA SFATURI DOAR CAND TI SE CER
08 Aug 2023 09:24 | Mental Coaching
Seria "10 Sfaturi pentru parintii de copil sportiv" continua. #3 Ofera sfaturi doar cand ti se cer Ce înseamnă asta? Să ajungi la un acord sau compromis asupra regulilor de angajament dintre părțile implicate. Dacă ești un părinte care imp...
Cura de detoxifiere in 5 pasi simpli
15 Mar 2016 14:22 | Mental Coaching
Aceasta cura de detoxifiere, care permite in mod special eliminarea reziduurilor alimentare nedigerate care nu s-au depus in intestine, si astfel curatarea organismului, consta pur si simplu din evitarea alimentelor toxice (dulciuri, fripturi, sosuri...
Tinerii sportivi trebuie sa invete sa si MUNCEASCA (cat este de valoros sa-i invatam pe copii cum sa aiba o buna etica a muncii?)
26 Dec 2018 18:21 | Mental Coaching
Inainte de a spune mai multe despre munca si de ce este atat de important ca tinerii sportivi sa deprinda o buna etica a muncii, lasa-ma sa spun asta: copiii trebuie sa se si distreze in sport. Asta este ceea ce ii va face sa se reintoarca la joc. Da...