×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

S-ar putea sa iti placa si

Cum scapi de gandurile negative in 4 pasi
17 Sep 2021 15:04 | Mental Coaching
La fel cum iti faci curat in casa sau in dulap, la fel cum iti cureti echipamentul dupa un antrenament sau competitie si la fel cum iti cureti corpul zi de zi, trebuie sa-si cureti si mintea de gandurile negative. Acesti 4 pasi te vor ajuta sa tra...
14 alimente si gustari de avut in casa pentru refacerea dupa antrenamente
08 Apr 2021 15:13 | Produse
Sesiunile de antrenamente ii consuma foarte mult pe sportivi. Pentru a te putea reface cum trebuie dupa antrenamente trebuie sa te hranesti adecvat pentru ca organismul sa-si preia toti nutrientii necesari pentru o refacere corecta si pentru a putea ...
6 gustari de mancat inainte de competitie sau antrenament
19 Mar 2021 19:27 | Produse
Cu totii stim ca un antrenament pe stomacul gol nu este tocmai placut, la fel cum nici un antrenament sau o competitie pe stomacul super plin nu da o senzatie tocmai cum trebuie....
TOP 5 greseli facute de parintii de copii sportivi si repercursiunile lor
03 Sep 2019 09:50 | Mental Coaching
Asa cum am mai mentionat de nenumarate ori, in cele mai frecvente cazuri, noi, parintii suntem cei care dam peste cap viata sportiva a copilului sau copiilor nostri. Ei incep si fac un sport de placere, de distractie si cumva noi reusim sa transforma...
Da, sunt o egoista!
21 Nov 2016 12:33 | Mental Coaching
Da, daca privesti lucrurile doar dintr-o directie, atunci sunt o egoista!De ce spun asta? Pentru ca eu consider si am considerat tot timpul ca pentru a putea sa ma inteleg cu lumea din jurul meu, trebuie mai intai sa ma inteleg pe mine, si prin asta ...
3 Exercitii de imaginatie ghidata pentru adolescenti
22 Mar 2018 07:58 | Mental Coaching
Cat de bine ar fi daca ai putea folosi o tehnica de relaxare simpla care sa te ajute sa tii cu succes o prezentare in fata clasei, sa marchezi un gol intr-un joc important, sa-ti controlezi emotiile negative, stresul sau anxietatea? Exact asta putem ...