×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

S-ar putea sa iti placa si

3 pasi simpli prin care un antrenor poate integra practicile mentale in antrenamentele zilnice ale echipei
28 May 2019 00:00 | Mental Coaching
De ce un antrenor nu include practicile de tehnica mentala in antrenementele fizice de la echipa? Deoarece considera ca acest lucru trebuie facut de un psiholog sau un mental coach, sau poate ca pare mai greu. Intr-adevar, ar fi ideal ca sporti...
Multumim voua, minunati donatori de vise! Impreuna cu voi salvam destine!
15 Mar 2016 14:42 | Mental Coaching
Stiati ca, azi in Romania, 1 din 8 copii merge la culcare flamand? Si ca Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea copiilor sub 5 ani? V-am povestit lunile trecute despre campania initiata de noi, prin care Ran...
Beneficiile asumarii riscurilor pt. tinerii sportivi de performanta
14 Nov 2022 09:55 | Mental Coaching
Cred ca sunteti de acord cu mine ca toti parintii de tineri sportivi de performanta ne dorim ca sportivul nostru de acasa sa-si impinga limitele la maxim, sa iasa din zona de confort si sa-si atinga toate obiectivele setate ... Evident, ca nu vorbim...
Ce make-up sa alegi cand mergi la sala pentru a arata impecabil si dupa aceea
31 Mar 2016 10:24 | Mental Coaching
Inainte de a inchide aceasta postare, crezand ca sunt nebuna sa iti recomand sa mergi la sala super machiata, asculta-ma putin! :)Nu sunt o persoana care merge la sala cu un make-up complet, care dupa exercitii sa se topeasca si sa iti curga pe intre...
Cum sa-ti ajuti copilul sa NU renunte la sport?
09 Dec 2019 14:26 | Mental Coaching
Peste 70% dintre copii renunta la sport pana la varsta de 15 ani. Ca si parinti de copii sportivi, in mare, tine si de noi sa-i ajutam sa nu renunte, asta insemnand sa facem sportul pe care-l practica, cat mai distractiv si fara stres. Motivul num...
De cat de mult exercitiu fizic au cu adevarat nevoie copiii?
09 Apr 2019 08:26 | Mental Coaching
Ma uit in jurul meu si imi dau seama ca nu ne gandim la cat de mult se misca copiii nostri, desi probabil ca ar trebui s-o facem mai des. Mai multa miscare inseamna un somn mai bun si o stare de bine, sa nu mai mentionez faptul ca ii ajuta pe copii s...