×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

S-ar putea sa iti placa si

4 Suplimente alimentare pe care orice femeie ar trebui sa le ia
15 Mar 2016 14:39 | Mental Coaching
Te intrebi daca ar trebui sa investesti in suplimente alimentare si vitamine? Cu siguranta. Pentru majoritatea femeilor, aceste 4 suplimente fac minuni. Iata deci, care sunt cele 4 suplimente alimentare pe care orice femeie ar trebui sa le ia: 1. CAL...
Factori care influenteaza negativ performanta sportiva - partea 2
08 Aug 2022 14:06 | Mental Coaching
Factori care influenteaza negativ performanta sportiva - partea 2...
Inspira, expira ... dar fara compromisuri!
12 Apr 2019 07:32
Inspira ... expira ... dar fara compromisuri! Nu este doar un titlu bine marketat, ci exact despre ceea ce vreau sa vorbesc. Voi povesti in acest articol despre detergentii si solutiile de menaj eco. Ce legatura are cu inspirul si expirul, vei int...
17 Indicii ca tu, ca parinte de copil sportiv, trebuie sa te dai cativa pasi inapoi din calea sa
26 Nov 2018 08:23 | Mental Coaching
Scriam saptamanile trecute despre cat de mult ar trebui sa se implice un parinte in sportul practicat de copilul sau (articol pe care, de altfel, e musai sa-l citesti!). Ideea e ca nu trebuie sa fii un parinte nebun dupa sport ca sa fii mult prea imp...
3 strategii pentru a avea o gandire pozitiva in teren
29 Jul 2020 11:38 | Mental Coaching
Ce este de fapt gandirea pozitiva? Poate atitudinea pozitiva sa te ajute in teren? Multi jucatori inteleg gresit atitudinea pozitiva. Pozitivitatea nu este doar o stare placuta si linistita, asa cum nu este de fapt un concept si la fel nu poti sa ...
Lasa-l sa se loveasca cu capul de pragul de sus!
29 Jul 2019 00:00 | Mental Coaching
Haideti sa ne imaginam o situatie: Imagineaza-ti ca ai putea sa fii invizibil si sa asisti la ora de matematica, la clasa copilului tau. Imagineaza-ti ca profesorul ii pregateste sa dea un test peste doua zile si in loc sa le predea copiilor modal...