×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

De ce este această metodă atât de eficientă?

Pentru că ajută la rezolvarea problemelor într-un mod natural și activ, fără sugestii externe sau stări modificate de conștiință. Procesul este rapid, uneori fiind suficiente doar câteva sesiuni pentru a clarifica și soluționa o problemă, chiar și în cazul copiilor sau adolescenților.

Metoda poate fi aplicată incepand de la vârsta de aproximativ 7-8 ani și este ideală pentru tineri, oferindu-le o modalitate simplă și accesibilă de a depăși provocările si problemele pe care le întâmpină, fie că sunt legate de sport, școală sau alte aspecte ale vieții lor.

Această tehnică eficientă îi ajută pe tineri să dezvolte o mentalitate de succes, să-și gestioneze emoțiile și să-și depășească fricile sau nesiguranțele, susținându-i astfel în drumul lor către excelență.

S-ar putea sa iti placa si

De la fizic la mental… sau cum sa faci performanta
19 Sep 2017 10:45 | Articole
Da, sunt mama unui baiat  sportiv. Si stiu ca performanta inseamna mai mult decat antrenament fizic. O mare parte dintr-un joc consecvent si plin de incredere este atat antrenarea corpului, cat si a mintii.Cand m-am decis sa urmez cursurile de menta...
SERIA CHAKRELOR: Cum ne echilibram chakra celui de-al treilea ochi sau Ajna?
19 Jul 2016 10:40 | Articole
Astazi ne vom petrece timpul vorbind despre conexiunea noastra cu viziunea si intuitia, adica vom aprofunda chakra celui de-al treilea ochi sau AJNA.Cu cat inaintam in sirul chakrelor, totul incepe sa devina un pic mai eteric. Culorile devin mai usoa...
3 Pelerinaje spirituale pe care le poti face fara ca macar sa pleci de acasa
03 Jul 2017 09:58 | Articole
Mereu mi-am dorit sa fac un pelerinaj spiritual ca acelea pe care le vezi in filme sau despre care citesti in reviste. Desi momentan pot doar sa visez la unul, am gasit cateva modalitati prin care poti pleca intr-o calatorie spirituala interioara car...
15 Lucruri la care sa renunti daca vrei sa fii fericit
15 Mar 2016 14:34 | Articole
Ne cautam mereu fericirea in exterior, in ceilalti. Dar, adevarul este ca fericirea poate fi gasita numai in noi insine. De aceea, trebuie sa cautam adanc si sa vedem care sunt lucrurile de care ne putem desprinde pentru a atinge mai usor acea stare ...
Factori care influenteaza negativ performanta sportiva - partea 1
05 Aug 2022 16:05 | Articole
Factori care influenteaza negativ performanta sportiva - partea 1...
Culegem ceea ce semanam - recomandare de carte
10 Apr 2016 09:54 | Articole
Imi place tare mult cum scrie Lise Bourbeau si i-am citit toate cartile! "Asculta-ti Corpul - prietenul tau cel mai bun de pe pamant" este de departe preferata mea si cum am ocazia o recomand prietenilor.Tocmai de aceea m-am gandit sa si scriu despre...