×

Cum sa gandesti pozitiv inainte de competitie

14 Nov 2019 10:38 | Mental Coaching | 2217 Vizualizari
Cum sa gandesti pozitiv inainte de competitie

Chiar inainte de a incepe competitia, tinerii sportivi ar trebui sa aibe o rutina bine definita pentru a fi cu adevarat pregatiti, atat mental cat si fizic.

De cele mai multe ori tinerii sportivi neglijeaza aceasta rutina de pregatire mentala, care ar trebui sa faca parte din incalzire practic.

Aceasta rutina consta in vorbirea pozitiva cu sine. Adica, mai pe romaneste sa vorbesti singur. Stiu ca, de obicei, ne amuzam de oamenii care vorbesc singuri, dar s-a demonstrat ca acest lucru, facut la un mod pozitiv evident are super beneficii asupra tinerilor sportivi. Ii seteaza extraordinar de bine, le da energie buna, ii face sa fie mult mai concentrati si cu incredere in ei insisi.

Vorbirea pozitiva cu sine TREBUIE sa faca parte din rutina incalzirii de dinainte de competitie.

Iata cateva exemple de vorbire pozitiva cu sine:

  • Sunt rapid si am picioare puternice
  • Am fost la toate antrenamentele si sunt pregatit
  • Sunt super bazat la lovitura cu capul
  • Ma inteleg bine cu colegii mei
  • Sunt super pregatit pentru meciul asta

Chiar inainte de competitie, sportivii trebuie sa se concentreze 2-3 minute si sa recite unul sau mai multe sloganuri pozitive de genul acestora, sau cele pe care si le-au stabilit ei ... macar unul, repetat de mai multe ori.

Un tanar sportiv mi-a spus ca el nu poate face asta pentru ca ar rade colegii de el si n-ar intelege ce face el.

Nu trebuie sa va opriti intr-un loc si sa recitati ca pe o poezie toate acestea. Vorbirea cu sine se poate face in gand, concentrat, in timp ce iti faci incalzirea de dinaintea meciului. Nimeni nu trebuie sa stie ce faci tu. Doar trebuie sa fii concentrat si sa-ti spui in gand lucruri pozitive, care te ajuta.

Vorbirea cu sine inaintea competitiei este foarte importanta si va aduce multe beneficii sportivului. O astfel de rutina, bine implementata si facuta regulat il va face pe tanarul sportiv sa fie proactiv, sa nu fie pesimist, sa nu mai fie speriat si sa-si faca tot felul de ganduri care il vor duce catre blocaje in teren.

Vorbeste cu tine! Tu esti cea mai importanta persoana pentru tine! Daca tu nu vei fii concentrat si optimist nimeni nu o va putea face in locul tau! Esti puternic pentru ca de aceea te afli aici astazi!

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Mai multe lucruri despre importanta antrenamentului mental am scris in blog in categoria Mental Coaching.

Curiosi sa aflati mai multe despre viata frumoasa si sanatoasa? Urmareste-ma pe Facebook sau Instagram, locurile unde postez tot felul de chestii interesante.

*sursa foto cover: medium.com

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si