×

Iarba e mai verde in partea cealalta ...

26 Nov 2020 11:56 | Mental Coaching | 3252 Vizualizari
Iarba e mai verde in partea cealalta ...

Am auzit de mai multe ori zicala "Iarba e mai verde in partea cealalta", insa as putea sa completez eu si cu "grija mare ca si factura la lumina e probabil mai mare". Nu-mi asum aceasta zicala, cred ca am citit undeva insa sunt total de acord cu ea.

De-a lungul vremii si al statutului meu de mama de mic, acum tanar jucator de fotbal de performanta, am vazut foarte multi copii sportivi care se tot plimba de la un club la altul, sperand ca dincolo va fi mai bine. Fac aceste mutari (care sunt din pacate multe dintre ele decise de parinti) deoarece li se pare ca iarba e mai verde peste gard.

Sunt de acord si sustin evolutia si dezvoltarea, asa incat, daca clubul tau nu-ti mai ofera ce ai nevoie sa cauti sa ajungi intr-un loc mai bun, dar trebuie mare grija la "impresie". Adica, iarba nu este intotdeauna mai verde in partea cealalta si cand ajungi acolo si constati asta este deja prea tarziu.

In plus, mai exista si varianta in care iarba este intr-adevar mai verde dar si factura la lumina mai mare, adica e nevoie de mai multa munca sau este o situatie in care copilul se va integra mai greu, un antrenor mult mai sever, conditii mai stringente etc.

Problema care se pune este, sa se analizeze foarte bine tot conceptul si toata situatia de dincolo deoarece se poate face mai mult rau decat bine.

Inainte de a face o schimbare de acest gen trebuie analizata situatia foarte in amanunt, cu tot ce presupune ea si nu doar sa ne uitam la ce scrie pe tricou si ca da bine sa spunem ca de acum jucam la clubul X.

Dar, cum am spus, evolutia e buna si trebuie facuti pasi inainte, acest lucru insemnand de cele mai multe ori mutare la un club mai bun.

Sfatul meu, inainte de a lua decizia finala de transfer/mutare/schimbare sa stati un pic, sa inspirati adanc si sa va raspundeti la urmatoarele intrebari:

  1. Fii cat poti tu de sincer cu tine si afla daca in acest moment dai tot ce poti tu pt sportul pe care il faci. Intreaba-te urmatoarele: "Fac acum tot ce-mi sta in putinta posibil sa fiu la randament maxim?" precum si intrebarea "Imi place ce experimentez in acest moment la clubul la care sunt?"
  2. Daca raspunsul la intrebarile de mai sus este NU, atunci intreaba-te: "Daca as schimba clubul as fi motivat sa depun si mai mult efort pt a fi si mai bun?" De asemenea, intreaba-te: "In partea cealalta as fi mai fericit, mai bucuros sa ma scol dimineata sa ma duc la antrenament?" , "

Pentru orice schimbare, oricare ar fi ea, in cazul nostru schimbarea clubului sau a antrenorului trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

  • Cateodata schimbarea va cere si un mai mult efort depus. Esti dispus sa-l oferi?
  • Cateodata schimbarea cere si o mentalitate mai puternica. Esti dispus sa-ti aloci o parte din energie si pt antrenamentul mental?
  • Si da ... cateodata o schimbare este necesara :) ... dar nu o face doar pentru a schimba logo-ul de pe echipament.

Succes!

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Mai multe lucruri despre importanta antrenamentului mental am scris in blog in categoria Mental Coaching.

Vrei sa-ti imbunatatesti performantele sportive? Atunci, pe langa antrenamentele fizice ai grija sa te alimentezi corect. Comanda-ti fisa de nutritie sportiva personalizata de AICI

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si