×

Exercitii recuperare dureri de crestere la tinerii sportivi

25 Apr 2019 18:05 | Produse | 1628 Vizualizari
Exercitii recuperare dureri de crestere la tinerii sportivi

Ti-ai auzit vreodata copilul plangandu-se seara tarziu de dureri de picioare? Poate a fost ceva mai mult decat o durere... ceva asemanator crampelor musculare. Astfel de lucruri pot fi ingrijoratoare pentru parinti, mai ales daca nu s-au mai confruntat cu ele pana acum si nu stiu ce le cauzeaza.

Din fericire, de cele mai multe ori, nu e vorba de nimic grav. Acele misterioase dureri din timpul serii sau noptii se numesc „dureri de crestere”.

Aceste dureri de crestere nu au nimic de-a face cu cresterea in sine... cel putin asta ne spun profesionistii. Ci, sunt denumite asa, deoarece acestea apar la copiii cu varsta cuprinsa intre 3-5 ani si 8-12 sau chiar pana la 16 ani... ambele fiind momente cand copiii experimenteaza cresteri semnificative.

Majoritatea durerilor de crestere sunt localizate in muschii picioarelor si se resimt sub forma de crampe. Nu au nimic de-a face cu oasele sau articulatiile, desi, uneori ele pot aparea in spatele genunchilor, iar copiii vor spune ca simt dureri la nivelul tibiei sau „osul fluerului piciorului”. Altii, cum a fost si cazul nostru, resimt dureri la nivelul calcaiului (tendonul lui Ahile).

Astfel de dureri sunt foarte neplacute, mai ales in cazul sportivilor de performanta.

Am pregatit pentru tine un document, pe care poti sa-l descarci si sa inveti exact de ai de facut pt a ameliora si scapa de aceste dureri de crestere, astfel incat sa te poti intoarce pe teren.

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si