×

Cum sa crezi cu adevarat in capacitatile tale sportive

17 Jul 2018 09:48 | Mental Coaching | 1903 Vizualizari
Cum sa crezi cu adevarat in capacitatile tale sportive
Te-ai surprins vreodata gandindu-te:
  • Ca nu esti cel mai bun?
  • Ca nu resusesti sa faci nimic bine?
  • Ca nu vei reusi niciodata sa avansezi si sa ajungi intr-o echipa mai buna?
Am auzit multi sportivi spunand „Asta e imposibil!” sau „Nu pot s-o fac”. Da, este normal pentru noi, oamenii, sa ne simtim descurajati cand obiectivul nostru pare greu de atins, dar nu este niciodata imposibil. Lucrurile devin imposibile cand le privim astfel, si cand incetam sa mai muncim spre indeplinirea lor.

Fii optimist, deoarece nu vei reusi sa atingi „imposibilul” daca ramai pesimist. Sa ajungi crezi in tine nu se intampla peste noapte. Increderea in sine se atinge doar treptat, prin lucrul cu tine insuti. Daca crezi ca poti s-o faci, chiar daca e o tinta indepartata si dureaza mult, s-a dovedit stiintific ca iti poti atinge obiectivele chiar daca sunt greu de atins.

Multora dintre noi li s-a spus ca nu vom reusi prea multe, dar este oare adevarat? Nu vei sti niciodata pana nu incerci! Nu ii lasa pe ceilalti sa te descurajeze si sa ajungi sa-ti spui in mintea ta:

„Poate ca au dreptate, ca nu pot face nimic, ca nu insemn nimic in sport. Nu pot niciodata sa-mi indeplinesc aceste visuri.”

Dar, in loc sa-i asculti pe altii si sa gandesti asa, cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa tii capul sus, sa crezi in tine, si sa le dovedesti contrariul. Chiar este atat de simplu. Nu e vreo magie.

Am intalnit un sportiv care a trecut printr-o astfel de situatie de cateva ori. A devenit pesimist si s-a simtit inutil in echipa sa, in special din cauza celor care i-au tinut morala pentru lucrurile pe care le-a facut gresit. Asta i-a scazut increderea in sine si l-a facut sa se simta groaznic. M-am bucurat tare mult cand a venit la mine sa-mi ceara sfatul. L-am incurajat si i-am spus sa accepte provocarea de a le arata contrariul.

A venit la mine dupa cateva luni si am observat cum atitudinea sa se imbunatatise considerabil. Radia cu adevarat incredere in sine prin modul in care vorbea, in care se misca in teren, si chiar prin modul in care mergea. Mi-a spus ca i-a fost dificil la inceput, dar dupa ce a incercat de cateva ori, pur si simplu a simtit ca s-a saturat de cum renunta de fiecare data. S-a enervat. S-a infuriat. Si a transformat toate acestea in puterea si energia de a face ceva asupra problemei lui. Incetul cu incetul a inceput sa indeplineasca din lucrurile pe care le avea de indeplinit. Mi-a spus ca in final si-a atins obiectivul, pe care altii l-au considerat imposibil, si mi-a multumit pentru asta. :)

Nimic nu este imposibil daca ai incredere in tine, daca muncesti intens spre indeplinirea obiectivelor tale, si daca esti rabdator cu aparitia rezultatelor dorite. Sunt sigura ca poti dovedi cum imposibilul poate deveni posibil. Acum, capul sus si spune lumii,

„Pot face imposibilul posibil!!!”

Daca te-ai saturat si ai obosit la gandul ca nu-ti poti atinge obiectivele, gaseste acea putere si foloseste-o ca energia care s-o alimenteze. Vezi ce se intampla. Nu ai nimic de pierdut, dar ai totul de castigat!

Sper ca ai gasit acest articol motivational sau util in vreun fel. Si, daca esti interesat de sugestii despre cum sa-ti cresti increderea in sine si modalitati de a-ti incuraja mentalitatea de invingator, poti descoperi mai multe in categoria mental coaching din blog.

Citeste si In spatele unui copil care are incredere in el, a stat mai intai un parinte care i-a oferit increderea, dar si Doua obiceiuri care-I afecteaza sportivului increderea in sine

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook, locul unde postez constant tot felul de chestii interesante.

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si