×

9 tehnici pentru a practica orice sport cu incredere

04 Dec 2023 14:42 | Mental Coaching | 2778 Vizualizari
9 tehnici pentru a practica orice sport cu incredere

Orice doresti sa realizezi in sportul pe care il practici, vei realiza mult mai bine daca vei avea incredere in tine.

Totusi, increderea in general nu este ceva fix, ci fluctueaza si este des legata de evenimente sau intamplari exterioare noua. Cum facem sa practicam orice sport cu incredere instantanee?

Iata 10 tehnici cu care nu vei da niciodata gres!

1. PUR SI SIMPLU ZAMBESTE

Stiai ca, simplu gest de a zambi, te faca sa te simti bine, chiar daca nu ai un motiv intemeiat de a zambi? Este foarte adevarat, iti garantez! 

Noi consideram gresit ca doar sentimentele noastre pot afecta actiunile, dar si actiunile pot afecta sentimentele. Deci, zambeste cat mai mult in teren, chiar daca va trebui sa te fortezi sa faci asta.

2. FIXEAZA-TE PE EMOTIA CARE SCOATE CE-I MAI BUN DIN TINE

Daca stii ca nu fericirea debordanta este cea care scoate ce-i mai bun din tine, te poti focusa si pe nervii aceia buni sau pe increderea care te face mai puternic.

3. PRESIUNEA = OPORTUNITATE

Daca nu exista presiune inseamna ca ceea ce faci nu conteaza, ca nu este asa de important. Vrei ca ceea ce faci sa conteze. Vrei s simti presiunea pentru ca asta iti arata ca ceea ce faci conteaza. Nu te feri si nu te speria de presiune.

4. VIZUALIZEAZA-TI SUCCESE DIN TRECUT

Inchide ochii si vizualizeaza cea mai frumoasa faza a ta dintr-un meci sau dintr-o competitie. Ce faceai? Cum erai imbracat? Ce stare aveai? Cu cine erai?

Despre vizualizare am povestit in detaliu cum se face in Manualul Sportivului Increzator

5. RESPIRA CONSTIENT

Daca te vei uita cu atentie, vei vedea multi sportivi profesionisti respirand constient in competitii. Fac asta dintr-un motiv foarte bine intemeiat. Am povestit despre asta in Manualul Sportivului Increzator. Data viitoare cand esti intr-o competitie nu uita sa te fortezi din cand in cand sa inspiri lung si profund si sa expiri la fel, fiind foarte atent la cum intra si iese aerul prin nari.

6. REALIZEAZA CA SUCCESUL SE CREEAZA DE OBICEI DIN SITUATII LIMITA, GRELE

Toate momentele de maretie din sport apar dupa o situatie grea. Apar mai ales atunci cand te chinuiesti mai tare, cand esti mai coplesit sau cand simti ca pierzi. Exact in acele momente te vei descoperi si mai bine - cine esti si ce poti sa faci.

7. IMAGINEAZA-TE CUM VEI CELEBRA CAND CASTIGI SAU CAND MARCHEZI

Sa te imaginezi cum arati cand castigi sau marchezi ajuta la 2 lucruri. 1. Te va face sa-ti doresti si mai mult sau sa repeti faza si 2. Te va face sa te simti capabil de reusita. Trebuie sa vezi ca sa crezi!

8. FOCUSEAZA-TE PE CONTROLABILE

Nu poti controla pe antrenorul tau, arbitrul, starea terenului, vremea de afara, atitudinea colegilor sau a adversarilor. Nu-ti mai pierde vremea facandu-ti griji pentru aceste lucruri. FOcuseaza-te pe tine. Focuseaza-te pe lucrurile pe care le poti face tu. Poti sa controlezi doar efortul si atitudinea ta.

9. ACCEPTA FAPTUL CA ESECUL FACE PARTE DIN SUCCES

Fiecare esec pe care il experimentezi te duce cu un pas mai aproape de succesul tau.

Vrei sa fii un sportiv increzator si sa stii ce ai de facut cand increderea scade? Dar cand trebuie sa treci peste o greseala rapid? Manualul Sportivului Increzator te ajuta pas cu pas sa reusesti ca practici orice sport cu incredere.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si