×

Cum iti construiesti increderea ca sportiv de performanta?

16 Jan 2024 13:12 | Mental Coaching | 1681 Vizualizari
Cum iti construiesti increderea ca sportiv de performanta?

Increderea in sine este cea mai de pret si de ajutor calitate care separa sportivii extraordinari de restul sportivilor.

Sportivii nu vor putea niciodata sa atinga cel mai inalt varf al performantei daca nu au tone de incredere in aptitudinile lor.

Manualul Sportivului Increzator te invata pas cu pas cum sa-ti construiesti increderea si sa-ti schimbi mentalitatea, pentru a functiona in favoarea ta in orice competitie sportiva.

Increderea este foarte importanta pentru toti sportivii. De aici pleaca totul, mai cu seama ca la incredere trebuie lucrat tot timpul si trebuie sa ai la indemana uneltele necesare pentru a face asta.

Din Manualul Sportivului Increzator vei invata pas cu pas cum sa-ti construiesti increderea si mai ales cum sa o mentii sau sa o recapeti in momentele cheie din cariera ta sportiva.

Pentru a construi increderea trebuie sa tinem cont de 2 aspecte:

  1. In primul rand trebuie sa inveti cum sa te focusezi pe puterile tale si cum sa faci asta si in momentele cele mai tensionate sau dificile.
  2. In al doilea rand trebuie sa intelegi si sa distingi cum identifici credintele, gandurile sau asteptarile care te incurca si iti diminueaza increderea.

7 STRATEGII PRIN CARE ITI CRESTI INCREDEREA IN TINE

  1. Sa lasi frica deoparte
  2. Sa joci mai departe fara sa te abtii de la ceva
  3. Sa te focusezi pe tine si nu pe ceilalti. Sa nu te compari cu ceilalti
  4. Sa joci pt tine si nu pt ceilalti sau cum vor ceilalti
  5. Joaca functional fara sa incerci sa fii perfect
  6. Fii increzator in tine
  7. Focuseaza te pe proces in sine si nu pe rezultat (pas cu pas)

Jocul este 90% mental. La nivelul de elita de performanta toata lumea stie ce are de facut. Stii cine castiga? Cel care desi a gresit de 7 ori va incerca si a 8a oara.

Va pierde cel care a gresit doar de 2 ori si din momentul acela nu mai greseste pentru ca va juca sigur, adica fara nimic deosebit, fara nimic special ci doar va juca asa incat sa nu mai greseasca.

Este foarte multa putere in mental.

Increderea inseamna cat de mult crezi in abilitatea ta de a executa o anume faza. Increderea se formeaza din rezultatele bune din trecut si din cat de bine stii ca te-ai antrenat.

Cum sa folosesti acest programul oferit in Manualul Sportivului Increzator?

Cursul este impartit in 14 capitole, gandite pentru 14 zile in care vei primi anumite informatii dar si mici teme de indeplinit care vor ajuta la construirea increderii.

La sfarsitul celor 14 zile vei fi un sportiv cu maxima incredere, dar este foarte important ca ceea ce inveti in acest curs sa aplici constant in sportul tau pentru a putea mentine increderea la nivelul maxim la care ai ridicat-o cu ajutorul acestui curs.

FIecare zi de lucru este impartita in sectiuni mici cu diferite sarcini pe care le ai de indeplinit. Nu te speria! Nu vorbim de teme ample, greoaie sau plictisitioare. Mai degraba de sarcini dragute si foarte interesante, care te vor invata cum sa fii de neoprit.

Pentru a beneficia la maxim de acest curs va trebui sa respecti ordinea zilelor si sa indeplinesti toate sarcinile, in fiecare zi.

Esti pregatit sa devii un sportiv cu maxima incredere si de neoprit?

Sa pornim la drum! Comanda Manualul Sportivului Increzator, de aici!

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Vrei sa fii Parintele Suprem de copil sportiv si vrei sa poti sa-l ajuti sa ia cele mai bune decizii in viata? Comanda Manualul Parintelui Suprem

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si