×

Nu fi ACEL parinte de copil sportiv

19 Oct 2023 10:39 | Mental Coaching | 7363 Vizualizari
Nu fi ACEL parinte de copil sportiv

Experiența sportivă a unui copil se referă la el, nu la părinții sai.

Deși este natural să vrem ca si copilul nostru să aibă succes, este important să evităm să le punem prea multă presiune. Aceasta poate cauza anxietate, epuizare și pierderea plăcerii pentru sport.

Unele dintre comportamentele și obiceiurile proaste ale părinților în sport pe care le-am văzut sunt:

  1. Supraaccentuarea câștigului: Desigur, câștigul este important, dar nu ar trebui să fie singurul focus al experienței sportive a copilului tău. Când părinții pun prea mult accent pe câștig, poate duce la o mentalitate de "câștigă cu orice preț" care poate fi dăunătoare pentru tinerii sportivi.

  2. Comentarii negative: Comentariile negative despre performanța copilului tău sau despre performanța altora pot fi demotivante și dureroase. Este important să ne amintim că tinerii sportivi sunt încă in curs de dezvoltare a abilitatilor si nu au ajuns inca in varful carierei.

  3. Certuri cu antrenorii sau oficialii: Cearta cu antrenorii sau oficialii poate crea un mediu negativ pentru toți cei implicați. Este important să avem încredere în competența antrenorilor și oficialilor și să îi lăsăm să își facă treaba.

  4. Trăirea prin intermediul copilului: Amintește-ți că experiența sportivă a copilului tău este despre ei, nu despre tine. Evită să trăiești prin intermediul copilului tău proiectând propriile tale vise neîmplinite asupra lor.

Prin a fi un model pozitiv și prin a oferi suport, poți ajuta copilul tău să dezvolte forța mentală de care au nevoie pentru a reuși atât pe teren, cât și în afara lui.

Un aspect cheie este să fii implicat.

Prezintă-te la antrenamente și la meciuri.

Fii un model pozitiv pentru copilul tău și demonstrează bună purtare sportivă și atitudine pozitivă.

Vrei să fii implicat, dar să nu fii prea implicat.

Nu fii ACEL părinte...

Vrei sa fii parintele suprem de copil sportiv? Manualul Parintelui Suprem este creat special pentru tine, pentru a-ti veni in ajutor cand vine vorba despre copilul tau sportiv si emotiile si obstacolele pe care le intalneste pe drumul sau catre performanta.

Cu ajutorul acestui manual, te voi ghida printr-un proces pas cu pas, pentru a-i ajuta pe micii sportivi, pentru a le creste performantele si pentru a deveni Parintele Suprem, un parinte care stie cel mai bine ce sa faca atunci cand micul sportiv este trist, suparat, frustrat, tensionat, ingrijorat, are performante slabe, este perfectionist sau isi pune bete in roate.

Gasesti Manualul Parintelui Suprem de Copil Sportiv AICI.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

**sursa foto cover: informedinsport.com

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si