×

SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #9 INCURAJEAZA COMPETITIA FARA SA PUI PRESIUNE

31 Aug 2023 12:02 | Mental Coaching | 3258 Vizualizari
SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #9 INCURAJEAZA COMPETITIA FARA SA PUI PRESIUNE

Seria 10 Sfaturi pentru Parintii Exceptionali de Copil Sportiv continua cu sfatul #9 - INCURAJEAZA COMPETITIA FARA SA PUI PRESIUNE

Nu înțeleg de unde unii părinți își fac ideea că mustrarea copilului lor pentru o performanță slabă îi va face să devină un jucător mai puternic sau mai bun, cu atât mai puțin un om mai rezistent. Nu funcționează!

Întotdeauna poți și ar trebui să găsești ceva pozitiv de spus copilului tău, indiferent de situație.

Iată câteva idei pentru început: "Am încredere în tine." "Sunt atât de mândru de tine." "M-am simțit foarte fericit uitându-ma cum concurezi." "Ești pur și simplu un copil/jucător/fiu/fiică minunat(ă)."

Încurajează-l cu toată puterea atunci când copilul tău se descurcă bine sau când coechipierii lui se descurcă bine. Menține constant entuziasmul, mai ales când lucrurile nu merg bine.

Desigur, vrei să încurajezi competitivitatea ei și faptul că a fi competitiv(ă) este minunat.

Dar marele avertisment aici este că NU vrei să pui mai multă presiune asupra lui să câștige.

Da, desigur, câștigul este bun și urmărirea victoriei este, de asemenea, bună. Dar aici ar trebui să se oprească. Dacă câștigul devine motivul principal pentru a juca și a concura, atunci presiunea începe și ar putea duce la tot felul de probleme.

Vrei ca sportivul tau să joace pentru plăcerea competiției... nu doar pentru a câștiga, nu-i așa? Dacă bucuria fundamentală de a juca jocul nu există, nu vor avea spiritul să se antreneze și să concureze pe termen lung. Asta nu este ceva ce poți forța!

Întreabă-ți sportivul de ce joacă acest sport și ce îi place la el. Înainte de meci, amintește-i acele lucruri și că emoțiile sunt de fapt doar entuziasmul lui.

De fapt, dacă te gândești, ai aceeași inimă care bate mai tare, aceeași tensiune...

Vrei sa fii parintele suprem de copil sportiv? Manualul Parintelui Suprem este creat special pentru tine, pentru a-ti veni in ajutor cand vine vorba despre copilul tau sportiv si emotiile si obstacolele pe care le intalneste pe drumul sau catre performanta.

Cu ajutorul acestui manual, te voi ghida printr-un proces pas cu pas, pentru a-i ajuta pe micii sportivi, pentru a le creste performantele si pentru a deveni Parintele Suprem, un parinte care stie cel mai bine ce sa faca atunci cand micul sportiv este trist, suparat, frustrat, tensionat, ingrijorat, are performante slabe, este perfectionist sau isi pune bete in roate.

Gasesti Manualul Parintelui Suprem de Copil Sportiv AICI.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si