×

SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #8 CUM SA-L AJUTI IN RELATIA CU ANTRENORUL

28 Aug 2023 10:53 | Mental Coaching | 3408 Vizualizari
SERIA 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #8 CUM SA-L AJUTI IN RELATIA CU ANTRENORUL

Există antrenori excelenti și antrenori mai puțin buni și întotdeauna va fi așa.

În general, copiii își admiră antrenorul la fel cum te admiră și pe tine și se dezamăgesc ușor când antrenorul arată că este un om obișnuit si ca poate avea si el zile proaste din motive personale. Rolul tău este să ajuți tânărul tau sportiv să înțeleagă acțiunile antrenorului într-un mod care să-i construiască încrederea în sine.

Acest lucru poate fi dificil atunci când copilul tău a depășit rațiunea și rămâne blocat sau se scufundă în emoții dificile. În acest moment, este greu să ai orice efect. Cea mai bună tactică este apărarea sau prevenirea.

Când momentul este potrivit și aveți o bună relație, angajează o conversație despre cei mai buni și cei mai răi antrenori ai lui.

Cele mai ușoare moduri de a o face pe copilul tău să vorbească sunt:

1.        Continuă să pui întrebări deschise, care nu pot fi răspunse cu un "da" sau "nu".

2.        Folosește o tehnică pe care o numesc "Qtone". Vei repeta ultimele câteva cuvinte sau ultimul cuvânt al propoziției lor și pui o tonalitate întrebătoare la sfârșit. Asta le dă un semnal subconștient să continue să vorbească și ei o fac!

Qtone funcționează astfel:

Copilul: "Antrenorul ar trebui să înceapă cu George in loc de Daniel."

Părinte: "În loc de Daniel?"

COpil: "Ei bine, da, Daniel e ok, cred, dar George este mult mai de încredere acolo."

Părinte: "Mai de încredere."

Copil: "Da, George este mereu cel care face jocul și ne ține în meci."

Părinte: "Vă ține în meci?"

Ai prins idea. Poți menține o conversație în desfășurare pentru mult timp folosind doar asta. Uneori, poate fi o pauză incomodă. E în regulă, doar observă cum se descurcă și folosește-ți bunul simț când consideri că este mai bine să schimbi ceva.

Vrei sa fii parintele suprem de copil sportiv? Manualul Parintelui Suprem este creat special pentru tine, pentru a-ti veni in ajutor cand vine vorba despre copilul tau sportiv si emotiile si obstacolele pe care le intalneste pe drumul sau catre performanta.

Cu ajutorul acestui manual, te voi ghida printr-un proces pas cu pas, pentru a-i ajuta pe micii sportivi, pentru a le creste performantele si pentru a deveni Parintele Suprem, un parinte care stie cel mai bine ce sa faca atunci cand micul sportiv este trist, suparat, frustrat, tensionat, ingrijorat, are performante slabe, este perfectionist sau isi pune bete in roate.

Gasesti Manualul Parintelui Suprem de Copil Sportiv AICI.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si