×

Mai mult timp pentru tine? Incearca aceasta metoda simpla pentru a evada dintr-o zi incarcata

15 Mar 2016 14:30 | Mental Coaching | 1423 Vizualizari
Mai mult timp pentru tine? Incearca aceasta metoda simpla pentru a evada dintr-o zi incarcata

Secretul nostru pentru a gasi timp "pentru tine" intr-o zi incarcata? Incearca asta: 2 minute de respiratie profunda.

Ca femei, de foarte multe ori ne consumam energia pentru a satisface nevoile altora: familiei noastre, prietenilor, colegilor, angajatilor, comunitatii in general. Prin urmare, timpul "pentru tine" (deja destul de evaziv) poate fi greu de gasit - si inca si mai greu de integrat in rutina noastra zilnica. Guru-ul wellness Brita Grothe ne ofera o metoda simpla si usoara pentru a ne detasa putin de toata aceasta "alergatura" a mintii noastre, indiferent de unde ne-am afla:

Seteaza-ti telefonul pentru a-ti suna din ora in ora (sau la un interval pe care ti-l doresti). Cand alarma suna, acorda-ti 2 minute pentru o respiratie abdominala.

Destul de simplu, nu-i asa? Uite si de ce functioneaza:

Este foarte comun ca oamenilor sa li se intample sa-si traiasca cea mai mare parte (daca nu toata) in mintea lor, asa ca respiratia ne reaminteste ca gandurile pe care le avem nu reprezinta intreaga noastra experienta. Simplul fapt de a observa ca respiratia se produce fara vreun efort din partea noastra ne aminteste - la nivelul cel mai visceral - ca viata se intampla in mod natural, de la sine. Nu trebuie sa ne planificam sau sa controlam totul. Dupa cateva repetari ale acestei metode, vei vedea cum, in mod miraculos, mintea si corpul tau vor incepe sa se relaxeze. 

Incearca - vei fi surprinsa de cat de usor este! Pe locuri, fiti gata... respira!

Imagine via Pinterest

***

O carte buna, yoga, o baie fierbinte - care este metoda ta preferata pentru a-ti gasi timp "pentru tine"? Suntem numai ochi si urechi, asa ca lasa-ne comentariile tale mai jos! :)

 

Fotografie cover via Tumblr

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!

Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si