×

7 Chimicale TOXICE din deodorant pe care trebuie sa le eviti

07 Oct 2015 11:09 | Mental Coaching | 3560 Vizualizari
7 Chimicale TOXICE din deodorant pe care trebuie sa le eviti

Pentru ca este sezonul calduros, iar unul dintre cele mai folosite produse de ingrijire personala este deodorantul sau antiperspirantul, ne-am gandit ca ti-ar prinde bine sa stii care sunt cele 7 chimicale toxice pe care aceste produse le contin si pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret.

ALUMINIU - antipersiprantele contin aluminiu, de obicei sub forma unor compusi numiti clorhidrat de aluminiu, aluminiu - zirconiu - triclorohidrat – glicina. Aluminiul este absorbit prin piele si se acumuleaza in corp. Conform studiilor, exista o legatura stransa intre aluminiu si cancerul la san sau Alzheimer.

PARABENI (metil, etil, propil, benzil sau butil) sunt toti derivati din toluen, un derivat petrochimic toxic. Daca este inhalat sau inghitit, toluenul este toxic. Este nociv si in contact cu pielea. Cateva studii au demonstrat ca toluenul poate fi nociv pentru functiile reproductive. Inca din anul 2000, 13 studii stiintifice au aratat cum diferite tipuri de parabeni se comporta precum estrogenul (la animale si in culturi de tesuturi), iar estrogenul este cunoscut a creste celulele canceroase. Concluzia? O poti trage singura.

TRICLOSAN este un iritant al pielii care poate provoca dermatite de contact. Iar in timp ce poate omori bacteriile daunatoare, le omoara si pe cele sanatoase. In plus, poate contine contaminanti cancerigeni. Se stocheaza in grasimea corporala si este clasificat de FDA (USA Food&Drug Administration) ca pesticid.

TALC este considerat cancerigen de catre Agentia Internationala de Cercetare in Domeniul Cancerului (IARC) daca are in componenta fibre asbestiform. Cantitatea de fibre asbestiform din talcul folosit in industria cosmetica este nereglementata. Daca talcul este trecut pe lista ingredientelor nu exista nicio modalitate de a sti daca acesta contine sau nu fibre asbestiform.

PROPILEN GLICOL se absoarbe rapid prin piele si este un potentator de penetrare. Poate cauza reactii alergice intarziate, este o neurotoxina si poate cauza probleme la nivelul ficatului si rinichilor. Agentia Pentru Protectia Mediului (EPA) declara ca aceasta substanta nu este complet investigata pentru potentialul sau cancerigen.

DIOXID DE SILICIU este un iritant al pielii. Acesta poate fi contaminat cu cuart cristalin, care este cancerigen.

ACID STEARIC – N (N poate fi orice numar, sa spunem 100) poate fi derivat vegetal, dar acesta reactioneaza cu oxidul de etilena, un cancerigen uman cunoscut.

In locul acestor chimicale toxice alege deodorantele si antipersirantele care contin ingrediente precum glicerina vegetala, conservanti naturali precum bioflavonoide si lichen, ierburi sau extract din ierburi, apa deionizata sau distilata, ceai verde, aloe vera, bicarbonat de sodiu si uleiuri esentiale.

Prin urmare, ce facem? Nu te ingrijora, exita suficient de multe deodorante si antiperspirante din ingrediente naturale si certificate organic disponibile. Citeste cu atentia eticheta si alege intelept. 

Vezi AICI intrega lista de DEODORANTE si ANTIPERSPIRANTE naturale si organice de la RANGALI

Be naturally beautiful!

***

Ti-a placut articolul nostru?

Urmareste-ne si pe FACEBOOK si PINTEREST pentru si mai multe sfaturi pentru o viata frumoasa si sanatoasa! Be naturally beautiful!

Sursa informatii: Dying To Look Good

Imagine via Pinterest

 

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si