×

Timpul! Timpul! Unde zboara timpul?

14 Apr 2016 11:40 | Mental Coaching | 16461 Vizualizari
Timpul! Timpul! Unde zboara timpul?
Unde zboara timpul? De ce trece asa de repede? Ufff, s-a mai dus o saptamana! Asta spunem cu totii in ultima vreme. Am auzit si scenarii de genul in fiecare an se pierde o secunda si tot felul de studii mai mult sau mai putin stiintifice cum ca se comprima timpul.

Sincer, asa am crezut o perioada, dupa care personal am constatat ca timpul nu se pierde nicaieri si ca eu incerc sa fac foarte multe lucruri intr-un timp foarte scurt.

In aceleasi 60 de minute ale unei ore (care cred ca sunt aceleasi secunde ca si acum 15 ani), vreau sa vorbesc la telefon cu cel putin 10 persoane, vreau sa trimit/raspund la 50-60 de mailuri, vreau sa cumpar si ce mai am nevoie pe acasa, sa platesc facturile, sa fac vreun inventar si daca se poate tot in timpul asta sa ajung si la coafor ar fi excelent.

Ajung acasa, vreau sa fac mancare, sa ajung si la sala, sa duc copilul la antrenament, sa iau copilul de la antrenament, sa plimb catelul si evident sa mai si citesc ceva.

Am 4 carti incepute pe Kindle si cum naiba nu reusesc sa le termin? Era o vreme cand citeam macar o carte pe saptamana!

E clar! Timpul este mai scurt!

Nu, timpul este acelasi, ceasul bate la fel, doar eu alerg disperata sa fac cat mai multe lucruri!

Este normal sa nu ne ajunga timpul!

timpul

Pai, cand nu erau telefoane mobile(nu mai zic de internet), pana ne intalneam cu cineva dura o zi. Practic reuseam sa avem o intalnire pe zi.

Evoluam, suntem in "secolul vitezei" pa propriu si sunt de acord cu acest lucru, doar am un magazin online, deci mediul virtual este mediul in care traiesc cel putin 8 ore pe zi.

Faptul ca realizez ca timpul nu zboara si nu e impotriva mea, ma ajuta sa-mi fac lucrurile mult mai calculat si sa-mi asum oboseala de la finalul zilei.

In plus, ma ajuta sa inteleg ca nu este nicio nenorocire daca nu raspund la toate mailurile intr-o zi.

Cel mai mult ma ajuta sa-mi prioritizez sarcinile si sa pun familia si lucrurile care imi fac placere si imi dau o stare de bine  pe primul loc, apoi din ce mai ramane...  rezolvam noi.

Nu-mi ridica nimeni statuie daca rezolv 100 de sarcini pe ora! imi place mai mult joggingul decat "alergatura" dupa nici eu nu mai stiu ce.

Deci, stati un pic ... respirati si vedeti ce trebuie cu adevarat facut astazi!

Vorba lui Scarlet O'Hara:  " Si maine e o zi!" :)

 

 

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si