×

Sfaturi pt parintii de sportivi: Elemente de baza ale increderii in sine

18 Apr 2024 08:53 | Mental Coaching | 2354 Vizualizari
Sfaturi pt parintii de sportivi: Elemente de baza ale increderii in sine

Increderea in sine este piatra de temelie a cresterii si dezvoltarii personale a copilului. Ii da putere sa faca fata provocarilor, sa depaseasca temerile si sa-si urmeze visele cu convingere. Cresterea increderii in sine este un dar care va dura toata viata, permitandu-le sa-si construiasca un viitor plin de curaj si nenumarate posibilitati.

Iata care sunt elementele de baza ale increderii in sine:

Discutie cu sine pozitiva (self-talk)

Increderea in sine incepe cu cuvintele pe care ni le spunem. Incurajati-va copilul sa exerseze vorbirea pozitiva cu sine. Invatati-i sa inlocuiasca gandurile negative cu expresii precum: "Pot sa fac asta!" sau "Stiu sa fac asta".

Despre self-talk pozitiv si cum transformam un gand negativ in afirmatii pozitive am detaliat in "Manualul Sportivului Increzator"

"Manualul Sportivului Increzator" îți oferă un program de 14 zile, conceput cu grijă pentru a-ți dezvolta încrederea în sine și pentru a te ajuta să obții rezultate extraordinare în performanța ta sportivă. Indiferent dacă ești jucător de fotbal, atlet, jucător de tenis, baschet, handbal sau practici orice alt sport, acest plan este adaptat nevoilor tale.

 

Stabilirea obiectivelor realiste si realizabile

Ajuta-ti copilul sa-si stabileasca obiective mici, realiste, care sunt la indemana lui si sarbatoriti impreuna atingerea lor. Nu muta obiectivul foarte repede. bucurati-va de fiecare "statie", asa cum imi place sa spun.

Cum stabilesti obiective realiste si realizabile? Am explicat detaliat in cursul video inregistrat "Gandeste Mai Departe".

Incurajeaza independenta

Permite copilului sa faca alegeri si sa ia decizii. Asta va favoriza siguranta de sine. Ghidati-i dar lasati-le loc sa invete din greselile lor.

Lauda efortul si nu doar rezultatele

Concentrati-va mai degraba pe laudarea muncii si a efortului depus decat doar pe rezultat. Acest lucru ii va intari ideea ca a incerca este ceea ce conteaza cel mai mult.

Oferiti un mediu deschis si de sprijin in casa

Creati un mediu incurajator in care copilul sa se simta in siguranta si unde poate sa se exprime fara retineri. Asculta-l, nu doar sa-l auzi! Nu judeca imediat ce iti spune ceva.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Vrei sa fii Parintele Suprem de copil sportiv si vrei sa poti sa-l ajuti sa ia cele mai bune decizii in viata? Comanda Manualul Parintelui Suprem

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si