×

Cum creezi, ca parinte, un mediu sportiv pozitiv

17 Jun 2024 13:40 | Mental Coaching | 3037 Vizualizari
Cum creezi, ca parinte, un mediu sportiv pozitiv

Pune Accent pe Distracție, Nu pe Câștig

Încurajează-ți copilul să se concentreze pe a se distra și pe îmbunătățirea personală, mai degrabă decât doar pe câștig. Acest lucru poate reduce presiunea performanței și poate cultiva dragostea pentru sport.

Fii Suportiv și Pozitiv

Oferă laude pentru efort, îmbunătățire și spirit sportiv, nu doar pentru rezultate. Celebrează micile victorii și progresul. Fii o prezență de susținere, participând la meciuri și antrenamente când este posibil și arătând interes pentru experiențele lor. Invata sa punctezi mereu si ceea ce a mers bine nu numai greselile.

Învață-l Abilități de Gestionare a Eșecului

Ajută-ți copilul să dezvolte reziliența discutând despre cum să gestioneze atât victoriile, cât și înfrângerile într-un mod constructiv. Sublinează învățarea din greșeli și privirea acestora ca pe oportunități de creștere. "Ce poate fi imbunatatit?" sau "Cum ai face data viitoare?" sunt intrebari bune pentru a transforma greselile in lectii.

Încurajează un Stil de Viață Echilibrat

Asigură-te că copilul tău are timp pentru alte interese și activități în afara sportului. Echilibrul este cheia pentru a preveni epuizarea și pentru a menține motivatia si determinarea.

Stabilește Obiective Realiste

Lucrează cu copilul tău pentru a stabili obiective realizabile și realiste care se concentrează pe creșterea personală, nu pe comparația cu alții. Acest lucru poate construi încrederea și sentimentul de realizare. Cum se stabilesc obiective realiste si realizabile? Am scris despre asta in Manualul Parintelui de Copil Sportiv.

Comunică Deschis

Menține liniile de comunicare deschise. Încurajează-ți copilul să-și exprime sentimentele despre experiențele sportive și ascultă fără a judeca. Invata sa pui intrebari deschise pentru a lasa loc unui dialog. Cum arata intrebarile deschise? AM scris despre asta in Manualul Parintelui de Copil Sportiv.

Monitorizează Semnele de Stres

Fii atent la semnele de stres excesiv, cum ar fi schimbări de comportament, schimbări de dispoziție sau reticența de a participa la antrenamente sau meciuri. Dacă observi aceste lucruri, abordează-le prompt.

Prin descoperirea beneficiilor și provocărilor potențiale, despre care am scris AICI si construirea unui mediu sportiv pozitiv te poți asigura că sportul devine o experiență valoroasă pentru sănătatea mentală a copilului tău. Amintește-ți întotdeauna că scopul este de a cultiva o dragoste de-o viață pentru activitatea fizică și creșterea personală, ajutându-ți copilul să se dezvolte într-o persoană încrezătoare și rezilientă.

Vrei sa fii Parintele Suprem de copil sportiv si vrei sa poti sa-l ajuti sa ia cele mai bune decizii in viata? Comanda Manualul Parintelui Suprem

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si