×

Ce sa discuti in masina, in drumul spre casa de la o competitie, cu sportivul tau

18 Jun 2024 13:16 | Mental Coaching | 1001 Vizualizari
Ce sa discuti in masina, in drumul spre casa de la o competitie, cu sportivul tau

Conversațiile din mașină sunt concepute pentru a te ajuta să deschizi usa de comunicare între tine și copilul tău despre sport, rezistență mentală, stres, presiune, încredere, etc.

Unele subiecte vor fi distractive, altele dificile, iar altele provocatoare. Scopul este să creezi un dialog semnificativ cu copilul tău. Fă tot posibilul să fii deschis, sincer și să ASCULȚI.

Subiectul de conversație din acest articol este: Sănătatea Mentală

Deschiderea unei conversații despre sănătatea mentală cu copilul tău poate fi atât de susținere, cât și de invatare.

 Iată 2-3 întrebări deschise pe care părinții le pot pune în timpul unei plimbări cu mașina către/de la o competitie sportiva sau antrenament, pentru a încuraja comunicarea deschisă despre bunăstarea mentală a copilului lor:

Întreabă-ți copilul:
  1. „Cum te-ai simțit în timpul jocului/antrenamentului de azi?”

    Aceasta este o întrebare deschisă care se concentrează pe emoțiile lor, oferindu-le ocazia de a-și împărtăși sentimentele despre performanța și experiența lor. Te poate ajuta să le evaluezi starea mentală și să înțelegi ce aspecte ale sportului îi afectează cel mai mult.

  2. „Care a fost cea mai bună parte a antrenamentului/jocului de azi și care a fost cea mai provocatoare?”

    Prin această întrebare, îți inviți copilul să reflecteze atât asupra experiențelor pozitive, cât și asupra celor provocatoare, promovând o perspectivă echilibrată. Îi încurajează să își exprime succesele și domeniile în care ar putea avea nevoie de sprijin, cultivând reziliența și conștientizarea de sine.

  3. „Există ceva de care ești îngrijorat sau ceva la care te gândești cu nerăbdare pentru următorul joc/antrenament?”

    Această întrebare îi permite copilului tău să își exprime orice anxietăți sau entuziasm legate de evenimentele viitoare. Arată că ești interesat de experiența lor continuă și că ești acolo pentru a-i sprijini atât în preocupările lor, cât și în așteptările lor.

Prin angajarea regulată a copilului tău cu acest tip de întrebări, ajuți la crearea unui mediu de susținere în care să se simtă confortabil discutând despre sănătatea lor mentală.

Această abordare proactivă nu doar întărește relația voastră, ci și asigură copilului tău că are un aliat de încredere în navigarea experiențelor lor sportive.

Vrei sa fii Parintele Suprem de copil sportiv si vrei sa poti sa-l ajuti sa ia cele mai bune decizii in viata? Comanda Manualul Parintelui Suprem

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si