×

Seria 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #5 PREGATESTE-L PENTRU DIFICULTATI

11 Aug 2023 11:33 | Mental Coaching | 2530 Vizualizari
Seria 10 SFATURI PT PARINTII DE COPIL SPORTIV - #5 PREGATESTE-L PENTRU DIFICULTATI

Seria 10 SFATURI PENTRU PARINTII DE COPIL SPORTIV continua cu sfatul 5

#5 PREGATESTE-L PENTRU DIFICULTATI

Este mult mai ușor să ai o influență profundă asupra tanarului tau sportiv, dacă o faci proactiv, în loc să o faci după evenimente.

Deoarece te afli acum într-o poziție excelentă de comunicare deschisă (pentru ca deja ai invatat cum din articolele anterioare) trebuie să profiți de fiecare ocazie pentru a-i introduce și pregăti pentru situații dificile, cum ar fi pierderea, statul pe bancă, neintrarea în echipă,, ezitarea în momente-cheie etc.

Despre situatii neprevazute am detaliat in cursul video pentru tinerii sportivi "GANDESTE MAI DEPARTE"

Trebuie să aduci aceste situații în discuție înainte să se întâmple, fără să sugerezi că se vor întâmpla. Poți face asta vorbind despre ALȚII care au trecut prin astfel de probleme și cum au depășit sau rezolvat situația.

Nu aștepta până când chiar pierde un meci important sau face o greșeală uriașă pentru a avea această discuție. Viața nu este doar despre trandafiri și trofee, iar copiii care sunt pregătiți pentru experiențe dificile se vor dezvolta cu aceste lecții bine înrădăcinate în mintea lor. Frumusețea reală este că vor folosi aceste învățăminte și în alte aspecte ale vieții lor.

Folosește un limbaj și povești potrivite vârstei și intuiția ta pentru a ghida ceea ce crezi că copilul tău este pregătit să audă.

Amintește-i că puterea mentală constă în expunere repetată la dificultate și apoi recuperarea din aceasta.

Vrei să îi arăți cum să previzualizeze situații dificile în mintea lui, înainte să se întâmple, astfel încât să poată ieși învingător, știind ce să facă și cum să acționeze.

Pregătirea totală vine din repetitia mentală, la fel ca și pregătirea fizică, în avans.

Cei cu mentalitate de campion castiga in avans!

Vrei sa fii parintele suprem de copil sportiv? Manualul Parintelui Suprem este creat special pentru tine, pentru a-ti veni in ajutor cand vine vorba despre copilul tau sportiv si emotiile si obstacolele pe care le intalneste pe drumul sau catre performanta.

Cu ajutorul acestui manual, te voi ghida printr-un proces pas cu pas, pentru a-i ajuta pe micii sportivi, pentru a le creste performantele si pentru a deveni Parintele Suprem, un parinte care stie cel mai bine ce sa faca atunci cand micul sportiv este trist, suparat, frustrat, tensionat, ingrijorat, are performante slabe, este perfectionist sau isi pune bete in roate.

Gasesti Manualul Parintelui Suprem de Copil Sportiv AICI.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si