×

7 Beneficii ale sportului de echipa pentru copilul tau

01 Feb 2018 07:29 | Mental Coaching | 5324 Vizualizari
7 Beneficii ale sportului de echipa pentru copilul tau
Dupa cum probabil ca ma stiti deja, sunt o mare sustinatoare a activitatilor fizice, in special in ceea ce-i priveste pe copii. Consider ca sportul, si mai ales sportul de echipa, face mult mai mult decat a-i mentine in forma pe copii. Prin insuflarea obiceiurilor sanatoase si prin mentinerea copiilor ocupati si activi, practicile sportive si jocurile de echipa pot ajuta tinerii nu numai fizic, ci si mental si emotional. Cum anume? Voi detalia chiar acum. :)

Faptul ca TH practica un sport de echipa de multi ani m-a facut sa vad lucrurile intr-un alt mod si sa-mi dau seama ca sportul este, intr-adevar, un lucru minunat pentru dezvoltarea obiceiurilor sanatoase pentru tot restul vietii sale.

MISCARE

Da, incep cu cel mai evident beneficiu. Cu un nivel al obezitatii din ce in ce mai ridicat, sportul de echipa este o solutie grozava care le ofera copiilor exercitii fizice constante si consistente. Activitatile fizice regulate ard caloriile, intaresc sistemul imunitar, muschii si oasele, si ajuta la stabilirea unor obiceiuri sanatoase pentru tot parcursul vietii.

NU EXISTA „EU” INTR-O ECHIPA

A avea o atitudine de coechipier nu numai ca incurajeaza sportivitatea, ci si cooperarea. Prin a invata impreuna cum sa atinga un scop comun, chiar si alaturi de coechipieri pe care nu-i simpatizeaza in mod special, ii dezvolta copilului spiritul de prietenie si empatie. A fi intr-o echipa presupune sa cunosti coechipieri din diferite zone ale orasului, intr-un spatiu in care inveti mai usor cum sa te intelegi cu oameni cu personalitati si culturi diferite.

R-E-S-P-E-C-T

Intr-un joc de echipa, un tanar sportiv invata foarte repede nu numai cum sa-si asculte antrenorii si coechipierii, ci sa-i si respecte. Sa faci parte dintr-o echipa inseamna ca toti, de la starul echipei si pana la un sportiv cu mai putina experienta, merita sa fie respectat atat in teren, cat si in afara lui.

MANAGEMENTUL TIMPULUI

Sa inveti sa aduci echilibrul intre antrenament, temele pentru acasa si timpul petrecut cu familia, devine imperativ, mai ales cu cat copilul creste in varsta. Elevii care practica un sport au oportunitatea de a invata cum sa gaseasca un echilibru sanatos intre diferitele aspecte ale vietii lor, ajungand la meciuri la timp, studiind si exersand intr-un timp util, astfel incat sa le ramana si timp pentru odihna.

REZULTATE BUNE ATAT PE TEREN, CAT SI IN AFARA ACESTUIA

Se pare ca, in special, pentru elevii care au probleme cu invatatul, sportul de echipa le poate oferi un moment de stralucire intr-o zi grea la scoala. Studiile demonstreaza ca tinerii activi fizic au cu 40% rezultate mai bune la teste. Pentru jucatori, antrenorii si coechipierii joaca un rol vital in sustinerea acestora, si ii pot ajuta sa-si cladeasca increderea si stima de sine atunci cand nu au rezultate atat de bune in teren. Mai mult decat atat, asta il poate stimula pe un tanar jucator sa dea mai mult la ore, pentru a putea intra pe teren.

ELIBEREAREA STRESULUI

Sportul este o modalitate grozava pentru a te destinde si a te elibera de orice frustrare acumulata. A-si face prieteni printre coechipieri si a-i avea ca mentori pe antrenori sau colegii mai mari le poate oferi copiilor posibiliteatea de a de a se elibera de orice grija sau stres acumulate pe parcursul zilei.

SA CASTIGI NU INSEAMNA TOTUL

Viata nu este intotdeauna dreapta, la fel cum nu sunt mereu nici deciziile arbitrului. Asa ca sportivii trebuie sa invete sa se obisnuiasca cu dezamagirile, intarindu-se mai mult cu trecerea timpului. Echipa lor nu va castiga de fiecare data, dar pierderea unui meci ii poate invata cat de importanta este perseverenta si cum sa nu se dea batuti niciodata.

Asa-i ca te-am convins sa-ti inscrii copilul intr-un sport de echipa? Iar daca ai facut-o deja, toate aceste beneficii iti demonstreaza ce alegere buna ai facut pentru dezvoltarea lui. :)

Despre antrenamentul mental la tinerii sportivi am scris si aici. Te invit cu drag sa citestesti si aceste articole, pentru ca printre ele vei regasi si sfaturi despre cresterea increderii in sinecum sa depasesti stresul de dinaintea competitiilor, dar si cum sa faci performanta controlandu-ti mentalul.

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook, locul unde postez constant tot felul de chestii interesante.

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si