×

10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie

05 May 2022 14:21 | Cursuri / Utile | 3386 Vizualizari
10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie

Majoritatea sportivilor de performanta experimenteaza ceea ce noi numim nervozitate pozitiva inaintea unui meci – entuziasmul dinaintea  inceperii unei competitii. Totusi, multi dintre acesti sportivi experimenteaza ceva mai mult decat nervozitate; ei au anxietate de performanta – un sentiment adanc in interiorul stomacului. Nervozitatea dinaintea meciurilor face parte din sport, dar anxietatea de performanta in timpul competitiei duce la incordarea atletului si inabilitatea de a performa la nivelul lor.

Nervozitatea dinaintea meciurilor poate duce la lipsa de somn inaintea competitiei. Sunt sanse sa nu poti fi in stare sa ai o masa normala in ziua meciului. Aceasta nervozitate iti poate da sentimentul de a simti nevoia de a varsa. Pentru mare parte dintre acesti atleti insa, nervozitatea dinaintea unui joc insufla un entuziasm pozitiv in asteptarea inceperii unei competitii.

Sunt sanse sa iti doresti sa ai acea nervozitate pozitiva inaintea unui meci sau concurs pentru ca iti poate oferi un nivel optim de activare mentala, ce poate creste concentrarea. Totusi, pentru a-ti atinge varful performantei sau pentru a-ti gasi ritmul nu este ideal sa ai nici prea multa, nici prea putina activare fizica (anxietate).

In pregatirea ta mentala dinaintea competitiei este momentul potrivit de a-ti gestiona emotiile si gandurile despre meciul sau concursul ce urmeaza! Hai sa descoperim daca se intampla sa comiti vreuna din cele 10 greseli ,,vitale” facute in timpul pregatirii mentale dinaintea unei competitii...

Descarca ghidul “10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie”

Cumpara documentul:

10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie
3 achizitii
Cumpara | Pret: 15 Lei

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!

Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!

S-ar putea sa iti placa si