×

4 Obiceiuri ale unei familii fericite

28 Feb 2017 12:41 | Mental Coaching | 2650 Vizualizari
4 Obiceiuri ale unei familii fericite
Toate familiile sunt ocupate – fiecare familie este ocupata in felul sau. Exista o multime de lucruri care ne solicita atentia ca familie – prieteni, hobby-uri, constrangeri laterale, social media, angajamentele cu un client, etc.

Este extrem de usor sa te lasi cuprins de haosul lucrurilor pe care trebuie sa le faci. Dupa ce a aparut TH in viata noatra, am fost nevoiti sa ne schimbam programul si chiar sa planificam din timp pentru a reusi sa indeplinim tot ceea ce ne-am propus.

Care este secretul unei familii fericite?

Am reusit sa ne formam cateva obieceiuri care ne ajuta atat individual, cat si ca familie, si care ne tin aproape. Am ales 4 dintre ele, care sper sa te inspire si sa le regasesti utile. :)

 

1. Fa din joaca parte a zilei

Acum TH e mare si nu se mai joaca atat de mult. Dar ne place sa ne amuzam impreuna la un film, sa preparam ceva bun si sanatos sau sa facem yoga impreuna – o activitate deloc costisitoare, dar cu un impact benefic major asupra copiilor. Iti recomand sa citesti mai multe despre de ce este bine sa-i invatam pe cei mici ce este yoga (beneficii si tehnici). Vei gasi tehnici specifice fiecarei varste. Iar daca esti mamica unui bebelus, iti recomand sa creezi o legatura puternica intre tine si bebelusul tau cu ajutorul masajului.

Eu si acum imi aduc aminte ca, atunci cand eram pustoiaca, mereu spuneam ca eu o sa-mi fac un copil ca sa ma joc cu el si sa stau pe afara muuuult, fara sa-mi spuna cineva la ce ora sa intru in casa ... si cam asta fac :)

2. Acorda-ti timp pentru tine insati

Pentru mine, mersul la sala (fitness sau yoga... depinde de zi) este o cale grozava de a evada din rutina zilnica si de a ma elibera de tot stresul acumulat. Indiferent care sunt placerile tale, este important sa-ti acorzi timp pentru tine insati. Ne ajuta sa ne incarcam cu energie si sa ne facem loc pentru toata dragostea pe care o purtam celor din jurul nostru. Vrei sa inveti cum sa te iubesti pe tine insati? Am scris mai multe despre asta aici.

Avem datoria fata de noi insine si fata de cei din jurul nostru sa fim in cea mai puternica, bogata si completa versiune a noastra. Uneori, asta poate insemna sa le cerem celor din jurul nostru sa mai astepte putin. Sa avem grija de nevoile noastre nu este mereu usor, dar cand asta inseamna construirea unei baze pe care toate celelalte lucruri importante stau, cu siguranta, va merita.

3. Plimbati-va

Aproape in fiecare seara – daca vremea ne permite – ne plimbam prin cartier sau prin parc. Este o modalitate minunata de a lua aer si de a-ti pune sangele in miscare, in special dupa masa. Eu vad mersul pe jos ca pe un antrenament, dar si ca pe o reconectare cu natura si, evident, cu familia. Sa stii ca mersul pe jos este una dintre cele mai putin apreciate (si asta pe nedrept) activitati. E frumos, sanatos si nu costa nimic.

4. Visati impreuna, dar cu intentie

Visatul cu intentie este un concept care-mi place. Multi viseaza sa faca ceva sau sa mearga undeva. Orice ar fi, nu te opri acolo. Intentia este cea care creeaza calea dintre punctul in care esti acum si cel in care vrei sa ajungi. Sa spunem ca vreti sa calatoriti undeva. Faceti-va un plan pentru a ajunge acolo. Ganditi-va la costuri, logistica, etc. Lucrati impreuna pentru asta. Nimic nu se compara cu bucuria de a sarbatori o reusita pentru care ati muncit unii alaturi de ceilalti. In plus, visatul aduce entuziasm in familie. Pentru ca, cine nu se entuziasmeaza sa-si transforme visurile in realitate?

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook, locul unde postez constant tot felul de chestii interesante!

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si