×

Rutina mentala inaintea unei competitii sportive

25 Nov 2022 16:11 | Mental Coaching | 2047 Vizualizari
Rutina mentala inaintea unei competitii sportive

Dragi parinti, ce tip de mentalitate au copiii vostri sportivi inaintea unei competitii?  

Au tendinta sa inceapa precauti pana cand isi intra in ritm?  Atunci cand tinerii sportivi incep precauti o competitie, adesea vor avea tendinta sa faca greseli si de obicei nu-si revin pana la sfarsitul meciului sau a concursului. De obicei, un start slab se traduce si intr-un final slab pentru ca tinerii sportivi nu se mai pot echilibra emotional in timpul unei competitii unde oricum adrenalina lor este foarte crescuta.

Nu este bine ca tinerii sportivi sa se bazeze pe noroc pentru a-si determina nivelul de energie pe care o vor implica intr-o competitie. Daca lasa increderea la intamplare se vor simti emotionati peste masura.

Din aceste motive este foarte important ca tinerii sportivi sa-si formeze o rutina mentala inainte de a incepe competitia, adica de la incalzire.

Daca tinerii sportivi doresc sa joace la nivel maxim, cu agresivitate si concentrare, atunci trebuie sa se pregateasca mental inainte ca meciul sa inceapa. Ei trebuie sa-si stabileasca o rutina clara mentala ca sa fie pregatiti si cu rezervorul plin de incredere inainte de a incepe competitia. Trebuie sa se gandeasca ca ei sunt ca si niste masini. Nu pot pleca in cursa cu rezervorul gol pentru ca, pe parcurs vor ramane fara benzina si nu vor putea merge mai departe.

La fel ca si la masini, rezervorul lor trebuie sa fie plin de incredere si sa nu lase totul la intamplare, deoarece si cea mai mica greseala facuta la inceputul unei competitii ii vor face sa consume si dramul acela de energie cu care au inceput.

In timpul incalzirii sau chiar inainte de incalzire ei trebuie sa aibe o rutina mentala cu gandul dus catre cuvinte cheie cum ar fi: "pregatit" "increzator" "eu pot" sau chiar "ataca".

Rutina stabilita si stiuta doar de ei trebuie facuta exact asa cum isi fac si incalzirea fizica asa incat in momentul in care intra in joc sa fie complet pregatiti: fizic, tehnic si mental.

In cursul online video de coaching mental pentru tinerii sportivi "GANDESTE MAI DEPARTE" am dedicat un intreg modul rutinei mentale. Este explicat pas cu pas ce ar putea sa faca tanarul sportiv in seara de dinaintea competitiei, la incalzire si bineinteles, in timpul competitiei, asa incat sa-si pastreze increderea dar mai ales calmul si luciditatea in momentele de presiune. 

Cursul video online poate fi vizionat in ritmul lor, in functie de cum au timp si poate fi accesat pe viata.

Gasiti mai multe detalii si puteti achizitiona cursul video de coaching mental pt tinerii sportivi "Gandeste Mai Departe" de AICI.

In sedintele de mental coaching 1:1 stabilim mereu impreuna rutina mentala care i se potriveste fiecarui tanar sportiv asa incat ea sa fie personalizata si sa fie de folos sportivului.

Daca doresti consultanta in mental coaching (antrenament mental) personalizata, pentru copilul tau, iti stau la dispozitie:). Mai multe detalii despre asta AICI

Vrei sa fii Parintele Suprem de copil sportiv si vrei sa poti sa-l ajuti sa ia cele mai bune decizii in viata? Comanda Manualul Parintelui Suprem

Daca ai citit acest articol inseamna ca te pasioneaza subiectul, asa ca te invit sa te alaturi grupului pe care l-am creat pe FB, unde discutam despre mental coaching si parenting de copii sportivi. Daca nu te-ai inscris deja, te invit aici https://www.facebook.com/groups/370083797262882/

Diverse informatii utile, pe care poti descarca si pastra la indemana, despre alimentatia tinerilor sportivi sau despre relatia parinte-tanar sportiv gasiti in categoria CURSURI UTILE

**sursa foto cover: Global Sports Matters

 

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si