×

Inspira, expira ... dar fara compromisuri!

12 Apr 2019 07:32 | 2611 Vizualizari
Inspira, expira ... dar fara compromisuri!

Inspira ... expira ... dar fara compromisuri! Nu este doar un titlu bine marketat, ci exact despre ceea ce vreau sa vorbesc.

Voi povesti in acest articol despre detergentii si solutiile de menaj eco. Ce legatura are cu inspirul si expirul, vei intreba! Iti explic imediat!

In primul rand, acasa este locul unde ne este (sau ar trebui sa ne fie) cel mai bine si unde ne petrecem mare parte din timpul nostru. Acasa este locul unde ne relaxam, inspiram-expiram constient, stam in mindfullness, pentru a ne pregati mental, dar si fizic, pentru o noua zi.

Mereu sunt intrebata de ce trebuie sa folosim pana si solutia pentru curatat WC-ul, in varianta bio. Sincer, daca nu stateam cu nasul in studiile si explicatiile "pro-bio" in ultimii 11 ani, si eu m-as fi intrebat acelasi lucru. Ok, am inteles, mancam bio sau cat mai sanatos, evitam cosmeticele pe care le punem pe piele, care contin chimicale, dar vasul de WC? Sau podelele?

Am citit mai demult un studiu care arata ca daca intr-o camera de aproximativ 12mp (adica un dormitor normal de-al nostru), s-a facut curat cu produse conventionale (adica non bio) si acolo doarme un bebe nou nascut (mai mic de 3 luni), riscul este ca acesta sa moara axfisiat.

Ideea este ca noi intr-o casa stergem geamurile cu o solutie, podelele cu alta solutie, cada, toaleta etc cu alta solutie. Toate aceste solutii se evapora si emana vapori toxici pe care noi ii inspiram in casa zi de zi ... ai prins ideea.

In timp nu ne dam seama de ce ne doare capul, sau ne ustura ochii sau chiar dezvoltam astm sau alte probleme de respiratie.

Gandeste-te un pic! Poate ai un bebe care merge de-a busilea prin casa, sau ai un catel ori o pisica ... ori o alpaca (am vazut ca se poarta:). Pe langa aerul inspirat, poate sa si linga pe jos, sau sa puna mana, apoi sa duca la gura.

De asemenea, este stiut faptul ca multe dintre alergiile de piele apar din cauza detergentului de rufe folosit.

Daca ai simtit mancarimi sau nu te-ai simtit confortabil in hainele tale dupa ce le-ai spalat – sau chiar mai rau: daca ti-ai stricat o vacanta pentru ca ai avut o reactie alergica la lenjeriile si prosoapele hotelului – exista sanse mari ca detergentul sau balsamul de rufe sa fie de vina.

Dermatologii ne avertizeaza ca este posibil sa fii alergic la o anumita substanta chimica din detergentul de rufe pe care il folosesti.

In plus, personal, am de spalat muuuulte echipamente sportive. Stiti ca acestea sunt facute din materiale speciale, care au si ar trebui sa-si pastreze o anumita elasticitate (vezi de exemplu termicele sau jambierii). Cu detergentii care contin fosfati (adica aia chimici) imbracamintea isi pierde elasticitatea si resturi de detergent raman prin toti porii termicelor si  il vei vedea pe sportivul tau trangadu-si de jambieri tot timpul sau, mai rau scarpinandu-se in timpul meciului.

Iata cam de ce eu recomand produsele pentru curatenie si menaj bio.

Eu, mai nou, am descoperit gama de detergenti ECOZONE. "Make your home an Ecozone" este motto-ul lor si se potriveste perfect, pentru este o gama atat de completa, incat nu-ti mai trebuie nimic altceva.



Au produse pentru toate suprafetele care-ti trec prin cap, inclusiv solutii insecticide care indeparteaza insectele nedorite si nu pe noi:)

Le gasesti aici pe toate.

Mi se pare normal ca daca avem grija de corpul nostru sa avem grija si de casa in care traim, nu-i asa?

In plus, sa ne gandim si la planeta noastra, unde dorim sa ne creasca copiii!

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook, dar si pe Instagram, locurile unde postez constant tot felul de chestii interesante.

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si