×

Rasuceste-te si pregateste-ti corpul pentru un nou inceput (beneficiile “rasucirilor” din yoga pentru sanatatea corpului si spiritului tau)

25 Mar 2019 08:44 | Mental Coaching | 2538 Vizualizari
Rasuceste-te si pregateste-ti corpul pentru un nou inceput (beneficiile “rasucirilor” din yoga pentru sanatatea corpului si spiritului tau)
Imi era dor sa scriu despre yoga, si nu cred ca este vreun moment mai potrivit s-o fac decat acum la inceput de primavara cand, odata ce intram intr-un nou sezon, este timpul perfect pentru a schimba lucrurile din viata noastra. :)

Primavara este perioada noilor inceputurilor. Trecem de la starea de hibernare pe care ne-a adus-o iarna catre o stare de dezmorteala, trezind in noi un nou suflu de viata. Iertati-ma daca par prea poetica, dar nu ma pot abtine. :)

Este timpul sa scapam de emotiile negative, si chiar tristetea, care s-au strans pe perioada friguroasa si intunecata a iernii. Sa ne curatam corpul de amorteala indelunga a sezonului rece; este timpul sa scapam de tot ce ne apasa (chiar de hainele groase), sa ne curatam corpul de excesul de toxine – este timpul pentru curatenia de primavara a corpului, asa cum facem curatenie si in case.

Twist-urile sau pozitiile de rasucire din yoga sunt stimulatoare si invioratoare. Ajuta la punerea in miscare a sistemului digestiv si a limfei. Rasucirile detoxifiaza organele si intensifica arderile metabolice. Acestea misca centura scapulara in directia opusa pelvisului. Rotirea poate veni din diferite parti ale coloanei in functie de ce asana practicam.
„Rasucirile coloanei comprima muschii si organele, blocand circulatia sangelui. Cand eliberezi, sangele reincepe sa curga aducand nutrienti noi.” – potrivit BKS lyengar yoga (yoga care se concentreaza pe aliniera corecta a muschilor, oaselor si articulatiilor)
Rasucirile ajung chiar in centrul corpului, stimuland si tonificand organele interne, in special rinichii si ficatul, eliberand si facand coloana vertebrala mai flexibila. Miscarea de rotatie intareste muschii oblici ai abdomenului.

Ca un exercitiu usor, iti recomand pozitia din poza de mai sus.

 

Pentru a ne curata ficatul si a ne elibera de furie putem sa facem rasuciri, pentru a „stoarce” energiile negative din organele interne

Practicarea regulata a rasucirilor ajuta la mentinerea lungimii si elasticitatii normale ale tesuturilor fine ale coloanei vertebrale si a sanatatii discurilor si articulatiilor vetebrale. Acest lucru ii reda coloanei vertebrale intervalul de miscarea normal.

De asemenea, rasucirile sunt o modalitate grozava de a-ti mentine coloana vertebrala intr-o pozitie neutra intre aplecarile in fata si in spate din practica yoga. Nu exista ceva asemanator cu a sta in downward facing dog si a-i adauga o variatie de rasuciri pentru a elibera si realinia coloana vertebrala intre secventele de miscari.

In plus, aceste miscari au efecte si asupra starii de bine. Spre exemplu, rasucirile moderate stimuleaza sistemul nervos si sunt excelente pentru calmarea starilor de anxietate si pentru eliberarea letargiei. Iar rasucirle usoare pot fi calmante si sunt modalitatea perfecta de a te pregati pentru savasana.

Si daca tot suntem aici, iti recomand sa descoperi si pozitiile yoga pentru eliberarea energiilor negative acumulate in corp, dar si cum poti face yoga la birou (da, ai citit bine, gata cu scuzele! Yoga se poate face si la birou, in doar cateva minutele si te vei simti grozav).

Despre yoga am scris mai multe intr-o serie de articole pe care le poti gasi aici.

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook, dar si pe Instagram, locurile unde postez constant tot felul de chestii interesante.

 

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si